Aan het werk (2) – Werken of eten

Mieke is net afgestudeerd en zoekt een baan. Ze speurt op internet en ziet een vacature voor secretaresse. De baan staat al langere tijd vacant. Ze mag gelijk de volgende dag beginnen. Haar nieuwe baas is best veeleisend ontdekt ze snel. Zo moet ze wel haar hele lunch opeten.

Werken of eten


Hij schonk een kopje koffie in dat hij uit de thermosfles haalde. Ze nam een slokje. Het was mierzoete koffie met een flinke wolk koffieroom. Hij gaf er een groot stuk boterkoek bij. 'We transporteren met chauffeurs die we voor zichzelf werken. We spreken een ritprijs af. Afspraak is afspraak. Ik bemiddel tussen verschillende ondernemingen. Zo kan ik het bedrijf klein houden', zei meneer Peters.

Hij vroeg naar haar Frans, Duits en Engels. 'Ik wil internationaal en merk dat ik aan de telefoon wel wat hulp kan gebruiken.' Hij vertelde dat hij al langere tijd naar een medewerker zocht. 'Wil je voor mij beginnen?' vroeg hij. Mieke knikte. Ze kreeg een klein kamertje naast zijn kamer. Ze nam de telefoon op en moest meneer Peters helpen met het schrijven van brieven en offertes.


Hij gaf haar een stapeltje papier. 'Wil je dit even voor mij uitzoeken?' Hij liep weg en liet haar achter. Ze ordende de stapel papier in een paar mappen en zette het in de kast op haar kamer. Ook installeerde ze de computer. Het belletje ging. 'Wil je even koffie zetten?' vroeg hij haar. Ze liep naar het automaat en zette koffie.

Ze kwam de kamer binnen. Hij werkte hard achter zijn computer. 'Ik wil dat je deze brieven voor mij vertaalt', zei hij. Ze ging ermee aan de slag en gaf het hem voor de middagpauze. Hij knikte, want hij zat te telefoneren. Ze hoorde zijn stuntelige Frans. Op zijn bureau lag een nieuw stapeltje werk. Een paar offertes die wat netter moesten worden uitgewerkt voor een Duitse klant.

Een paar minuten later stormde meneer Peters haar kamer binnen. 'Noem je dit Frans?' Hij smeet de brief op haar tafel. Er stonden grote rode strepen op. Ik haal er zo 3 fouten uit. Je moet echt netter schrijven. Zo kun je niet werken. Ik wil over een halfuur de teksten hebben. En de koffie met een wolkje melk, geen suiker.' Hij zette het koffiekopje op haar tafel. 'Ja meneer Peters', zei ze verlegen. Mieke werkte hard om alles op tijd af te hebben. Precies 5 minuten voor de tijd werd er op haar deur geklopt. Een pizzacourier bracht een grote zak met pizza's. 'U had dit besteld?' vroeg hij. 'Ik weet van niks', zei ze. Ze keek op het briefje. Er stond duidelijk de naam van meneer Peters op.

Ze klopte op zijn deur. 'Binnen', hoorde ze. 'Had u pizza's besteld?' vroeg ze. 'O ja.' Hij gaf haar het nodige geld en vroeg of ze met hem mee wilde eten. 'Ik heb een kaaspizza voor je', zei hij terwijl hij de doos uit de zak haalde. 'Het begint met goed eten. Hoe ver zijn je brieven?' Ze zijn af. 'Breng ze maar.' Ze haalde de brieven op en schoof aan de vergadertafel op meneer Peters kamer. 'Een stuk beter', zei hij terwijl hij een hap van de pizza nam.

Ze nam aarzelend een hap. Ze was nooit zo'n grote eter en verbaasde zich over de enorme pizza die hij voor haar had besteld. Ze durfde er niks van te zeggen. Net als van de pure cola die voor haar neus stond. Een enorme beker, die ze onmogelijk kon opkrijgen. 'Eet maar lekker hoor', zei hij. 'Ik vind dat je al heel aardig je draai aan het vinden bent.' Ze probeerde dapper door te eten en nam ook een slok van de cola. Ze kreeg het gevoel dat ze ontplofte toen ze de helft van de pizza had weggewerkt.

'Eet maar rustig verder meisje', zei hij. 'Ik moet weer aan de slag.' Ze probeerde de rest van de pizza weg te werken. Het lukte nauwelijks. Ze hing half achterover en nam het laatste stuk pizza mee om achter haar bureau op te eten. 'Ik kan niet meer', zuchtte ze. Ze spoelde het laatste stuk pizza weg met cola. Wat was dit veel zeg. Normaal nam ze een kwart pizza en teerde daar de halve dag op. Nu durfde ze echter niet te weigeren.

Meneer Peters had al een paar keer met een strenge blik naar haar gekeken. Loom hing ze achterover en probeerde ze zich te concentreren op een nieuwe offerte. Ze was niet gewend zoveel te eten. Ze had ook het idee dat haar buik was opgezwollen tot enorme proporties. Ze tuurde slaperig naar het scherm van haar computer, dronk de rest van de cola op en wreef over haar dikke buik. Zou hij haar elke dag op zo'n overvloedige lunch trakteren?

Lees het derde deel van Aan het werk: aan weelde ontstijgen »

Reacties

  1. ik wagt nu al een week of mss wel meer op een nieuw foto, komt ze nog???????/

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit duurt te lang! Ik wil meer dikke vrouwen!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Dit is nou een beetje jammer weer.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik wil vrouwen die uit hun kleren barsten van vet en geluk! GEEF MIJ DAT VET!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Moeder en dochter (1)

Snoepen - Moeder en dochter (2)

All inclusive - Moeder en dochter (15)